Tort składa się z blatów i przełożenia (w postaci bitej śmietany, lub musu czekoladaowo- śmietanowego) oraz innych dodatków. Smak jest wynikiem kombinacji tych elementów.  Obecnie praktycznie nie robimy tortów z kremem. Przewaga śmietany jest niezaprzeczalna. Czasem klienci obawiają się że ta bita śmietana będzie zbyt lekka, puszysta. W rzeczywistości jednak, jest ona w swej konsystencji jak  delikatny krem.

  • BITA ŚMIETANA
  • Dzięki zastosowaniu bitej śmietany torty są „lekkie” w smaku i niezbyt słodkie.
  • Przygotowuje się je z różnymi dodatkami, pozwalają uzyskać pożądany smak.

           

  • MUS ŚMIETANOWO - CZEKOLADOWY
  • Pyszne połączenie śmietany, czekolady, dobrego alkoholu , przecierów owocowych.

 

WIELKOŚĆ I KSZTAŁT

nr

Średnica tortu

(cm)

Orientacyjna waga (kg)

dotyczy tortów 1-10

Orientacyjna waga (kg)

dotyczy tortów 12-16

Orientacyjna ilość kawałków

1 18 1-1,4 0,9-1,2 10-12
2 22 1,5-1,9 1,3-1,7 15-18
3 26 2,3-2,8 1,9-2,3 24-30
4 28 2,7-3,2 2,4-2,8 28-32
5 31 3,2-4,2 2,9-3,5 30-40
 

prostokąt 20x30

książka komunia - standard lub boisko

2,3-2,7

1,8-2,2

dotyczy tylko boiska, książka nie jest robiona w tych smakach

20-30

 

CENNIK - TORTY NA BAZIE UBITEJ ŚMIETANY

ZdjęciaOpisCena
NR 1

3 blaty orzechowe. Dwa przełożenia: 1. bita śmietana czekoladowa z kakao i wiśniami 2. bita śmietana kawowa

44 zł/kg
NR 2

3 blaty biszkoptowo orzechowe.Dwa przełożenia: 1. bita śmietana czekoladowa z kakao, wiśnie 2. bita śmietana jasna z odrobiną kokosu, prażonych płatków migdałowych polana advokatem

 

47 zł/ kg
NR 3

3 blaty biszkoptowe- czekoladowe. Dwa przełożenia: 1. bita śmietana czekoladowa z kakao i wiśniami 2. bita śmietana  jasna

Ten smak jest dostępny w codziennej sprzedaży w formie małych torcików z tym że ma dwa blaty biszkoptowe czekoladowe- czyli jest niższy.

43 zł/kg
NR 4

3 blaty biszkoptowe- czekoladowe .Dwa przełożenia: 1. bita śmietana czekoladowa z kakao, wiśnie 2. bita śmietana jasna z odrobiną kokosu, prażonych płatków migdałowych i advokatem.

44 zł/kg
NR 5 Truskawkowy

3 blaty biszkoptowe jasne.Dwa przełożenia :  bita śmietana truskawkowa

43 zł/ kg
NR 6 Malinowo - Brzoskwiniowy

3 blaty biszkoptowe jasne.Dwa przełożenia: 1. bita śmietana malinowa 2. bita śmietana jasna z kawałkami brzoskwini

43 zł/kg
NR 7 Bezowy

3 lub 2 blaty bezowe .Dwa przełożenia: 1. bita śmietana jasna z owocami (brzoskwinie lub ananas lub truskawki)

44 zł/kg
NR 8 Bezowy plus

Na spodzie biszkopt a na nim mus  smietanowo- czekoladowy z marakują. Wyżej - dwa blaty bezowe przełożone bitą śmietaną z owocami

50 zł/kg
NR 9 Dakłaz

3 blaty bezowe z żurawiną. Jedno przełożenie: bita śmietana z kajamakiem, daktylami, żurawiną, orzechami. Drugie przełożenie: bita śmietana z serkiem mascarpone, kawą , daktylami, żurawiną, orzechami

53 zł/kg

CENNIK - TORTY NA BAZIE MUSÓW CZEKOLADOWO-ŚMIETANOWYCH

ZdjęciaOpisCena
SKARB AZTEKÓW

Dwa blaty orzechowe. Jedno przełożenie: mus śmietanowy na bazie czekolady deserowej .

Drugie przełożenie: mus śmietanowy na bazie czekolady białej

55 zł/kg
ROYAL

Dwa blaty :na spodzie biszkopt migdałowy z rozłożoną na nim chrupką warstwą (pasta z orzecha lskowego, czekolada, prażynki). W środku biszkopt orzechowy.

Jedno przełożenie: mus śmietanowy na bazie czekolady białej .Drugie przełożenie: mus śmietanowy na bazie czekolady ciemnej

60 zł/kg
SAINT TROPEZ

Na spodzie biszkopt jasny w środku  czekoladowy.

Na biszkopcie jasnym konfitura malinowa. Wyżej mus śmietanowo- czekoladowy.

Na górze mus smietanowo- czekoladowy na białej czekoladzie z pulpą z marakui.

Standardowo tort jest oblewany żelem morelowym.

Możliwość wykończenia tortu na jasno (wesela, Komunia, Chrzciny) : z boku wiórki z białej czekolady na górze "szprycki " z białego kremu. Górna powierzchnia jasna gładka. Jasny mus jest na "wierzchu"

Nie ma możliwości obłożenia tego tortu marcepanem lub inną masą cukrową.

60 zł/kg
SŁOŃCE POŁUDNIA

Na spodzie biszkopt jasny w środku  czekoladowy. Mus śmietanowo- czekoladowy na nim konfitura z pomarańczy.  Chrupka karmelowa.

Na górze mus smietanowo- czekoladowy na białej czekoladzie z sokiem z cytryny.

60 zł/kg
KARMAZYNOWY PRZYPŁYW

Dwa biszkopty jasne. Mus śmietanowy na białej czekoladzie z czerwoną porzeczką, mus śmietanowy na białej czekoladzie z naturalną wanilią, konfitura z czerwonej porzeczki.  Standardowo tort jest spryskiwany barwionym  na czerwono masłem kakaowym co tworzy matowy efekt zamszu na powierzchni.

60 zł/kg
ŁZA SYRENY

Na spodzie biszkopt jasny w środku  czekoladowy. Mus śmietanowo orzechowy (orzech laskowy) .Na górze mus smietanowo- czekoladowy na białej czekoladzie z gruszką.W środku przełożenie z czarnej porzeczki

Standardowo tort jest oblewany żelem przeźroczystym.

60 zł/kg
NIEBO

Na spodzie biszkopt ciemny migdałowy z rozłożoną na nim wartstwą chrupką ( orzech laskowy , czekolada, prażynki)

Musy śmietanowo czekoladowe z serkiem mascarpone: mango, kajmak plus delikatna żelka truskawkowa

55 zł/kg
IMIĘ RÓŻY

Biszkopt jasny, biszkopt ciemny. Mus śmittanowy z serkiem mascarpone - kajmakowy i kawowy. Konfitura pomarńczowa. Chrupka warstwa karmelowa

60 zł/kg
LAWENDOWE WZGÓRZE

Dwa jasne biszkopty. Musy śmietanowe: czarna porzeczka i banan oraz konfitura z czarnej porzeczki.

60 zł/kg
TIRAMISU

3 blaty biszkoptowe-czekoladowe.Dwa przełożenia:  bita śmietana , serek mascarpone, kawa , amaretto

 

60 zł/kg
3CZEKOLADY

Trzy cieniutkie biszkopty czekoladowe. Trzy musy śmietanowe z czekoladami : białą , mleczną, deserową. Tort ma wysokość 4, 5 cm i jest w związku z tym lżejszy.

60 zł/ kg
PISTACJA

3 cieniutkie biszkopty czekoladowe. Mus śmietanowy  z białą czekoladą i pastą pistacjową 100 %. Ten tort ma wysokość 4,5 cm i jest lżejszy.

Wykończenie natrysk z czekolady zabarwionej na zielono.

70 zł / kg
PERŁA

Spód - kruche z mąki gryczanej, na nim masa kokosowa. Na górze mus śmietanowy z ananasem

60 zł/kg