Oferujemy szeroki wybór ciastek na wiele okazji. 

Do ich wykonania uzywamy naturalnej śmietany lub kremu budyniowego

Część ciastek sztukowych - tzw monoporcje - są wykonane na bazie musów śmietanowych ( ganache oraz lekko ubita smietana)

i innych  dodatkami jak np pulpy owocowe. Monoporcje mają smaki takie jak torty.

Na państwa zyczenie kroimy również na ciastka np sernik czy szarlotkę.

 

CIASTKA SZTUKOWE  ( Cena w zł. za sztukę)

PRODUKT OPIS  CENA      
KREMÓWKA Tradycyjna kremówka z kremem budyniowym i bitą śmietaną 3,8
W-Z Biszkopt czekoladowy i bita śmietana 3,8
CZARODZIEJ Biszkopt czekoladowy. 1. bita smietana z kakao i wiśniami 2. jasna bita śmietana 4,2
TIRAMISU Biszkopt czekoladowy.  Bita smietana z serkiem mascarpone i kawą, 7
SKARB AZTEKÓW  Biszkopt orzechowy. 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. 7
ROYAL Biszkopt orzechowy. Biszkopt migdałowy z nałożoną na niego praliną ( czekolada, orzech lask., chrupki) 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. 8
SAINT TROPEZ Czerwone serduszko. 1. Mus śmietanowy z czekoladą deserową 2. Mus śmietanowy z czekoladą białą i pulpą marakuja 3. konfitura malinowa 8,5
MAŁY LUWR Pomarańczowa sztabka 1. Mus śmietanowy z białą czekoladą 2.konfitura owocowa 7
IMIĘ RÓŻY Półkula. 1. Mus tiramisu 2. Mus kajmak 3. Konfitura z pomarańczy . Spód karmelowo - orzechowy 8
NIEBO Półkula. Mus mango, mus kajmak,żelka truskawkowa, spód migdałowo- orzechowy 8
PERŁA Półkula. Spód : kruche z  mąki gryczanej, na nim masa kokosowe. Mus Śmietanowy z pulpą z ananasa i kawałkami ananasa 8
FRAGOLA Kruchy spód. Mus smietanowy z białej czekolady z pulpą truskawkową. Delikatna żelka z konfitury truskawkowej. Wykończenie - czerwony glasaż 8
MOJITO Biszkoptowy spód. Mus śmietanowy z białej czekolady z sokiem z limonki, cremeux z mietą, Delikatna żelka z limonki 8,5
ALEKSANDER Kruchy spód. Słone masło orzechowe. Mus smietanowy z gorzkiej czekolady połaczony z ostrą papryczka chili 8
3CZEKOLADY 3 cieniutkie biszkopty czekoladowe. 3 musy smietanowe z czekolada : białą , mleczną i gorzką 7
KARMAZYNOWY PRZYPLYW Czerwona piramidka. Biszkoptowy spód. Mus z czekolady białej z wanilią. Mus z białej czekolady z pulpą z czerwonej porzeczki. Kunfitura z czerwonej porzeczki 7
LAWENDOWE WZGÓRZE Fioletowy mini torcik. Biszkoptowy spód. Mus śmietanowy z białej czekolady z pulą z czarnej porzeczki i pulpą z banana. Konfitura z czarnej porzeczki 8,5
HISZPAN Beza, bita smietana 4,3
HISZPAN Z OWOCAMI Beza , bita śmietana, owoce 3,8/5,6
BABECZKA OWOCOWA Kruchy spód. Krem budyniowy. Owoce 3,7/5,8
TARTA Ciasto: kruche z francuskim. Brokuły , warzywa w zalewie śmietanowo - jajecznej 4,8
TARTA Z POMIDORKAMI Ciasto: kruche z francuskim. Pomidorki w zalewie śmietanowo- jajecznej 4,8
NAPOLEON Blaty francuskie, bałko z cukrem 3,5
BAKALIOWE Dużo bakali w cieście. Cos a'la bajaderka 2,2
ZIEMNIACZEK Dobre ciasto, alkohol, różne wersje 2,2
NUGAT Z ORZECHEM LASKOWYM Nugat z białek z orzechami włoskimi i nugatem z orzechów laskowych 3,5
PISCHINGER Wafle kakaowe, kajmak 2,4
BABECZKA KAJMAK Kruchy spód, kajmak 2,4
BABECZKA MIODOWA Kruchy spód, orzechy w prawdziwym  miodzie 2,8
RISOTTO Na spodzie kruche z mąki gryczanej. na nim masa z orzecha włoskiego. Wyżej blacik ryżowy bez mąki. Na górze karmelizowane owoce ( zwykle jabłko) 4,5