Oferujemy szeroki wybór ciastek na wiele okazji. 

Do ich wykonania uzywamy naturalnej śmietany lub kremu budyniowego

Część ciastek sztukowych - tzw monoporcje - są wykonane na bazie musów śmietanowych ( ganache oraz lekko ubita smietana)

i innych  dodatkami jak np pulpy owocowe. Monoporcje mają smaki takie jak torty.

Na państwa zyczenie kroimy również na ciastka np sernik czy szarlotkę.

 

CIASTKA SZTUKOWE  ( Cena w zł. za sztukę)

PRODUKT OPIS  CENA      
KREMÓWKA Tradycyjna kremówka z kremem budyniowym i bitą śmietaną 3,3
W-Z Biszkopt czekoladowy i bita śmietana 3,3
CZARODZIEJ Biszkopt czekoladowy. 1. bita smietana z kakao i wiśniami 2. jasna bita śmietana 3,7
TIRAMISU Biszkopt czekoladowy.  Bita smietana z serkiem mascarpone i kawą, 6
SKARB AZTEKÓW  Biszkopt orzechowy. 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. 5,5
ROYAL Biszkopt orzechowy. Biszkopt migdałowy z nałożoną na niego praliną ( czekolada, orzech lask., chrupki) 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. 6,3
SAINT TROPEZ Czerwone serduszko. 1. Mus śmietanowy z czekoladą deserową 2. Mus śmietanowy z czekoladą białą i pulpą marakuja 3. konfitura malinowa 7
MAŁY LUWR Pomarańczowa sztabka 1. Mus śmietanowy z białą czekoladą 2.konfitura owocowa 6
IMIĘ RÓŻY Półkula. 1. Mus tiramisu 2. Mus kajmak 3. Konfitura z pomarańczy . Spód karmelowo - orzechowy 6,4
NIEBO Półkula. Mus mango, mus kajmak,żelka truskawkowa, spód migdałowo- orzechowy 6,4
PERŁA Półkula. Spód : kruche z  mąki gryczanej, na nim masa kokosowe. Mus Śmietanowy z pulpą z ananasa i kawałkami ananasa 6,4
FRAGOLA Kruchy spód. Mus smietanowy z białej czekolady z pulpą truskawkową. Delikatna żelka z konfitury truskawkowej. Wykończenie - czerwony glasaż 6,4
MOJITO Biszkoptowy spód. Mus śmietanowy z białej czekolady z sokiem z limonki, cremeux z mietą, Delikatna żelka z limonki 7
ALEKSANDER Kruchy spód. Słone masło orzechowe. Mus smietanowy z gorzkiej czekolady połaczony z ostrą papryczka chili 7
3CZEKOLADY 3 cieniutkie biszkopty czekoladowe. 3 musy smietanowe z czekolada : białą , mleczną i gorzką 5,6
KARMAZYNOWY PRZYPLYW Czerwona piramidka. Biszkoptowy spód. Mus z czekolady białej z wanilią. Mus z białej czekolady z pulpą z czerwonej porzeczki. Kunfitura z czerwonej porzeczki 6
LAWENDOWE WZGÓRZE Fioletowy mini torcik. Biszkoptowy spód. Mus śmietanowy z białej czekolady z pulą z czarnej porzeczki i pulpą z banana. Konfitura z czarnej porzeczki 6,5
HISZPAN Beza, bita smietana 3,8
HISZPAN Z OWOCAMI Beza , bita śmietana, owoce 3,3/4,5
BABECZKA OWOCOWA Kruchy spód. Krem budyniowy. Owoce 2,8/5,2
TARTA Ciasto: kruche z francuskim. Brokuły , warzywa w zalewie śmietanowo - jajecznej 4,5
TARTA Z POMIDORKAMI Ciasto: kruche z francuskim. Pomidorki w zalewie śmietanowo- jajecznej 4,5
NAPOLEON Blaty francuskie, bałko z cukrem 2,5
BAKALIOWE Dużo bakali w cieście. Cos a'la bajaderka 2
ZIEMNIACZEK Dobre ciasto, alkohol, różne wersje 2
NUGAT Z ORZECHEM LASKOWYM Nugat z białek z orzechami włoskimi i nugatem z orzechów laskowych 3
PISCHINGER Wafle kakaowe, kajmak 3
BABECZKA KAJMAK Kruchy spód, kajmak 2,2
BABECZKA MIODOWA Kruchy spód, orzechy w prawdziwym  miodzie 2,5
RISOTTO Na spodzie kruche z mąki gryczanej. na nim masa z orzecha włoskiego. Wyżej blacik ryżowy bez mąki. Na górze karmelizowane owoce ( zwykle jabłko) 4,5