CIASTA WAGOWE ( Cena w zł. za kg)

PRODUKT OPIS CENA
BABKA DROŻDŻOWA Tradycyjna z rodzynkami, polana lukrem 22
BABKA PIASKOWA Tradycyjna, nie "z proszku", w połowie z kakao 25
SERNIK Z BRZOSKWINIA ...z pianką i kruszonką 28
SERNIK WIEDEŃSKI Okrągły, puszysty, z rodzynkami i skórką pomarańczową. Z lukrem lub z czekoladą (podsmarowany różą) lub bez niczego 29
SZARLOTKA FIRMOWA jabłko prażone własnoręcznie (prosto z Łącka!), odrobina rodzynek i wiśni 23
SZARLOTKA PIENIONA jabłko (zwykle szara reneta) w plasterkach  zalane babką piaskową, Cynamon! 23
SZARLOTKA Z MIGDAŁAMI jabłko prażone własnoręcznie (prosto z Łącka!),na górze pianka posypana płatkami migdała 25
SZARLOTKA DOMOWA Zwyczajna, nie-zwyczajna... kruche ciasto plus strate jabłko i cynamon 23
CWIBAK Tradycyjny, z  autorską mieszanką owoców 27
MAKOWIEC Drożdżowy z specjalnie wyselekcjonowanym makiem. Pieczony w formie lub bez (domowy) 28
ORZECHOWIEC Drożdżowy z masą z orzechów włoskich. Pieczony w formie 30
KAKAOWIEC Drożdżwy z masą kakaową. Pieczony w formie 26
CHAŁKA ...z ciasta drożdżowego 6 /szt
JAJECZNK ...z ciasta drożdżowego 20
PIERNIK Nasz autorski stary przepis. Delikatne miękkie ciasto piernikowe, pieczone w formie z mieszanką owoców 21
PIERNIK PRZEKŁADANY Ciasto piernikowe w formie blatów. Trzy blaty, dwa przełożenia: krem czekoladowy, powidło śliwkowe pomieszane z konfiturą z czarnej porzeczki 30
PALUSZKI SŁONE Ciasto krucho drożdżowe na słono, z kminkiem 21
NUGAT Z Korzeniami lwowskimi. Białko, cukier, miód (prawdziwy! - tylko taki używamy), orzechy włoskie. 33
DELICJE Delikatny biszkopt, przełożony kremem budyniowym. Na górze polany czekoladą i posypany kokosem dla dekoracji. 27
MIODOWE Z ORZECHAMI Kruche z miodem (tylko prawdziwy!). Na górnym blacie orzechy włoskie skarmelizowane z miodem. Przełożenie z kremu budyniowego. 35
MAKOWE PŁASKIE Kruchy spód. Mak z rodzynkami. Góra - zapieczony "sos" orzechowy 30
TOFI Biszkopty przełożone kremem tofi 30
SACHER Biszkopty czekoladowe przełożone kremem maślanym czekoladowym i przecierem morelowo - brzoskwiniowym (własnej roboty!) 29
PTYSIE ... z kremem budyniowym 30
ROLADA CZEKOLADOWA Biszkoptowa z kremem czekoladowym 28
ROLADA OWOCOWA Biszkoptowa z kremem owocowym 28
ROLADKA KOKOSOWA Czekoladowa z masą kokosową 21
TORCIK CZEKOLADOQWY (STEFANEK) Biszkopty jasne i ciemne. kremy: czekoladow, kawowy, orzechowy 34
TORCIK MAKOWY Biszkopty makowe, krem kawowy i czekoladowy plus wiśnie 28
TARTOLETKA  Biszkopt a na nim krem budyniowy   i galaretka  z owocami. 26
WŁOSKI Biszkopt z duża ilością orzechów. Na spodzie rolada. Góra przesmarowana kremem orzechowym lub kajmakiem 35
UCIERANE Z OWOCAMI Ciasto ucierane (biszkoptowo tłuszczowe) z owocami sezonowymi 25-30
DROŻDOZWE Z OWOCAMI Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi 25-30
FRANCUSKIE Z OWOCAMI Ciasto francuskie z owocami sezonowymi 28
KRUCHE Z ŚLIWKĄ I BEZĄ Ciasto kruche z śliwką i bezą 26