Są to ceny brutto obowiązujące we wszystkich naszych sklepach.

Zapraszamy!!!

 

DROŻDŻÓWKI ( Cena w zł.)

 
PRODUKT CENA
 DROŻDŻÓWKA 1,6 / szt
PĄCZEK 1,8 / szt
BUŁECZKA MAŚLANA 0,8/ szt
PÓŁFRANCUSKIE Z SEREM 1,7 / szt                
Z JABŁKIEM PRAŻONYM 22 / kg
Z POŁÓWKĄ JABŁKA 22 / kg
PÓŁFRANCUSKIE Z BIAŁYM MAKIEM 25 / kg
PÓŁFRANCUSKIE Z MARCEPANEM I WIŚNIĄ 25 / kg
CROISSANT Z NUTELLA 25 / kg
KAPUŚNIAK 1,7 / szt
KULEBIAK 1,7 / szt
FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM 1,3 / szt
PIZZA 2,5 / szt
KUKIEŁKA 1,3 / szt

 

CIASTKA SZTUKOWE  ( Cena w zł. za sztukę)

PRODUKT OPIS  CENA      
KREMÓWKA Tradycyjna kremówka z kremem budyniowym i bitą śmietaną 2,9
W-Z Biszkopt czekoladowy i bita śmietana 2,9
CZARODZIEJ Biszkopt czekoladowy. 1. bita smietana z kakao i wiśniami 2. jasna bita śmietana 3,1 zł
TIRAMISU Biszkopt czekoladowy.  Bita smietana z serkiem mascarpone i kawą 3,1 zł
SKARB AZTEKÓW  Biszkopt orzechowy. 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. Baileys, Advokat. 4,8
ROYAL Biszkopt orzechowy. Biszkopt migdałowy z nałożoną na niego praliną ( czekolada, orzech lask., chrupki) 1. Mus śmietanowy z czek. deserową 2. Mus śmietanowy z czek. białą. Baileys, Advokat 5
SAINT TROPEZ Czerwone serduszko. 1. Mus śmietanowy z czekoladą deserową 2. Mus śmietanowy z czekoladą białą i marakują 3. mus malinowy 5,5
MAŁY LUWR Pomarańczowa sztabka 1. Mus śmietanowy z białą czekoladą 2.Mus z pomarańczy 5
IMIĘ RÓŻY Półkula. 1. Mus tiramisu 2. Mus kajmak 3. Mus z pomarańczy . Spód karmelowo - orzechowy 5,5
HISZPAN Beza, bita smietana 3,1
HISZPAN Z OWOCAMI Beza , bita śmietana, owoce 2,5/3,7
BABECZKA OWOCOWA Kruchy spód. Krem budyniowy. Owoce 2,3/4,5
TARTA Brokuły , warzywa w zalewie śmietanowo - jajecznej 4
TARTA Z POMIDORKAMI Pomidorki w zalewie serowej 1,8
PRECELEK ŻÓŁTKOWY Kruchy precelek z dużą ilością żółtek. 1,8
NAPOLEON Blaty francuskie, bałko z cukrem 2
BAKALIOWE Dużo bakali w cieście 1,5
TOFI OCZKO Kruchy spód, tofi, wisienka 1,5
ZIEMNIACZEK Dobre ciasto, alkohol, różne wersje 1,5
NUGAT Z ORZECHEM LASKOWYM Nugat z białek z orzechami włoskimi i nugatem z orzechów laskowych 2,5
PISCHINGER Wafle kakaowe, kajmak 1,8
BABECZKA KAJMAK Kruchy spód, kajmak 2
BABECZKA MIODOWA Kruchy spód, orzechy w prawdziwym  miodzie 2

 

CIASTA WAGOWE ( Cena w zł. za kg)

PRODUKT OPIS CENA
BABKA DROŻDŻOWA Tradycyjna z rodzynkami, polana lukrem lub bez niczego 18
BABKA PIASKOWA Tradycyjna, nie "z proszku", w połowie z kakao 22
SERNIK Z BRZOSKWINIA ...z pianką i kruszonką 25
SERNIK WIEDEŃSKI Okrągły, puszysty, z rodzynkami. Z lukrem , czekoladą lub bez niczego 26
SZARLOTKA FIRMOWA jabłko prażone własnoręcznie (prosto z Łącka!), odrobina orzechów i rodzynek 18
SZARLOTKA PIENIONA jabłko (szara reneta) w plasterkach  zalane babką piaskową 20
SZARLOTKA Z MIGDAŁAMI abłko prażone własnoręcznie (prosto z Łącka!),na górze pianka posypana migdałami 21
SZARLOTKA DOMOWA Zwyczajna, nie-zwyczajna... kruche plus strate jabłko i cynamon 18
CWIBAK Tradycyjny, z  autorską mieszanką owoców 23
MAKOWIEC Drożdżowy z specjalnie wyselekcjonowanym makiem. Pieczony w formie lub bez (domowy) 23
ORZECHOWIEC Drożdżowy z masą z orzechów włoskich. Pieczony w formie 24
KAKAOWIEC Drożdżwy z masą kakaową. Pieczony w formie 21
CHAŁKA ...z ciasta drożdżowego 4,5 /szt
JAJECZNK ...z ciasta drożdżowego 14
PIERNIK Nasz autorski stary przepis. Delikatne miękkie ciasto piernikowe, pieczone w formie z mieszanką owoców 18
PIERNIK PRZEKŁADANY Ciasto piernikowe w formie blatów. Trzy blaty, dwa przełożenia: krem czekoladowy, powidło śliwkowe 20
PALUSZKI SŁONE Ciasto krucho drożdżowe na słono, z kminkiem 18
NUGAT Z Korzeniami lwowskimi. Białko, cukier, miód (prawdziwy! - tylko taki używamy), orzechy włoskie. 28
DELICJE Delikatny biszkopt, przełożony kremem budyniowym. Na górze polany czekoladą i posypany kokosem dla dekoracji. 24
MIODOWE Z ORZECHAMI Kruche z miodem (tylko prawdziwy!). Na górnym blacie orzechy włoskie skarmelizowane z miodem. Przełożenie z kremu budyniowego. 27
MAKOWE PŁASKIE Mak z rodzynkami, z "sosem" orzechowym 25
TOFI Biszkopty przełożone kremem tofi 22
SACHER Biszkopty czekoladowe przełożone kremem maślanym czekoladowym i przecierem morelowo - brzoskwiniowym (własnej roboty!) 26
PTYSIE ... z kremem budyniowym 26
ROLADA CZEKOLADOWA Biszkoptowa z kremem czekoladowym 23
ROLADA OWOCOWA Biszkoptowa z kremem owocowym 23
ROLADKA KOKOSOWA Czekoladowa z masą kokosową 17
TORCIK CZEKOLADOQWY (STEFANEK) Biszkopty jasne i ciemne. Masy: czekoladowa, kawowa, orzechowa 28
TORCIK MAKOWY Biszkopty makowe, krem kawowy i czekoladowy plus wiśnie 28
TARTOLETKA Biszkopt a na nim krem budyniowy   i galaretka  z owocami. 21

 

HERBATNIKI  ( Cena w zł. za kg)

PRODUKT OPIS  CENA      
GRYLAŻOWE  Tarczki z białego maku z masą z orzecha włoskiego 28
MAKARONIKI ORZECHOWE Orzechy włoskie, białko , cukier 26
MAKARONIKI  ORZECHOWE Z RÓŻĄ Tarczki orzechowe przełożone różą 26
MAKARONIKI MIGDAŁOWE Tarczki z migdała z ganache czekoladowym, 40
BABECZKI ORZECHOWE Kruche gniazdko, masa orzechowa w czekoladzie 24
BABECZKI KOKOSOWE Kruche gniazdko, masa kokosowa w białej czekoladzie 19
BABECZKI Z POMADĄ , TOFI Kruche gniazdko, pomada, tofi 21
KLAWISZE Z MASĄ KOKOSOWĄ Kruche z odpieczoną masa kokosową 19
AMONIACZKI Kruche tarczki 18
MIESZANKA Mieszanka różnych herbatników 13 / szt
OWSIANE Mąka żytnia, orkiszowa, miód baklie przeróżne 25
TRÓJKĄTY Z MASĄ KAKAOWĄ Ciasto francuskie, masa kakaowa 19
ROŻKI MAŚLANE Kruche różki mini na maśle 25
PIENIONE Z RÓŻĄ Pienione tarczki ( jasne, ciemne, z makiem) przełożone różą 20

 

CHLEB ( Cena w zł. za kg)

na zakwasie żytnio- pszennym , bez drożdży

PRODUKT OPIS  CENA      
RAZOWY  Zakwas pszenno- żytni, mąka razowa żytnia, maka pszenna, woda , sól 9,5
SŁONECZNIKOWY Zakwas pszenno- żytni, mąka razowa żytnia, maka pszenna, woda , sól, słonecznik 9,5
Z ŚLIWKĄ Zakwas pszenno- żytni, mąka razowa żytnia, maka pszenna, woda , sól, słonecznik, siemię lniane, suszona śliwka 9,5
ORKISZOWY Zakwas pszenno- żytni, mąka orkiszowa, woda , sól, miód, odrobina drożdży 11