Uczestnictwo w kursach, szkoleniach, targach inspiruje, podsuwa pomysły, czasem daje gotowe recepty na zmiany. Klient, jakkolwiek ceni „doświadczenie i tradycję” lubi również jeżeli w „swojej” cukierni może spodziewać się nowości. We wszystkich poniżej wymienionych wydarzeniach uczestniczył Grzegorz Wilk.



Temat

Gdzie

Prowadzący

 

Carving 

Śląsk 

Andrzej Palczyński - Ambasador firmy Borner. Czołowy polski rzeźbiarz w owocach i warzywach

Produkcja pralin Paryż - Francja Bruno Pastorelli – znakomity francuskiego cukiernika, członek elitarnego grona
Produkcja pralin Wiese - Belgia Jean Pierre- Wybauw - autor ksiązki „Perfekcyjne Praliny” kompendium wiedzy czekoladzie i pralinach
Styl angielski Sieradz - Polska Helen Gustaffson – Szwedka –współwłaściciel cukierni w Sztokholmie specjalizująca się właśnie w stylu angielskim dekoracji tortów
Torty i ciastka Poznań - Polska Szkoła Professional w Poznaniu. Prowadzący : Marek Sobkowiak m.in. Polski Mistrz Czekolady z 2005 r.
Karmel Poznań - Polska Szkoła Professional w Poznaniu. Prowadzący: Marcin Paździor